søndag 8. mai 2011

Grønnsakshage av pallekarmer fortsettelse del 5

Iiiikke heeeelt klart for jordfylling enda gitt... jeg drømte faktisk om at jeg måtte jo ha mulighet for støtte til f eks erter i alle kassene. Så i mine drømmer fikk jeg denne ideen (ja jeg er litt gal) to 30 cm lange plank ble skrudd fast på innsiden av kassene, i hvert hjørne. En 150 cm lang plank fungere da som en støtte i hvert hjørne så jeg kan feste på tverrliggere i alle kanter. Tror det blir veldig bra :)
Jeg brukte 4,8 cm x 4,8 cm store trykkimpregnert plank. Jeg får nok ikke beiset de med det første, men det er helt greit :) Jeg føler jeg har beiset nok for en stund ..... hehe :)

Alle kasser er like med samme mulighet for klatrestøtte. Men det geniale er at de lange plankene kan taes opp, f eks om vinteren så de ikke ruver så stort i terrenget.... til mannens store begeistring. Han ble litt paff når han så de lange plankene stå over kassene.. hehe!
De to øverste kassene skal det vokse erter i år, så får vi se hva som kommer neste år der :)

Erter skal visst ikke plantes samme sted for hvert år.
Og sånn ser grønnsakshagen ut fra hagen.

Neste steg i prosessen var å kle innsiden av kassene med plast. Jeg brukte tykk dampsperreplast som vi hadde til overs etter renoveringen.


Den er såpass tykk at den ikke gir etter for småsten og kunne fint festes med stifter.Bunnen er fortsatt av duk, så det er god drenering. Jeg kommer til å legge noen store stener nederst også for å få ekstra god drenering.


DA tror jeg det er klart for å hive i litt jord :) Men jeg må nok pent vente med å plante ute enda, det var bare 3 grader idag tidlig når jeg kjørte jentene til barnehagen....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg