mandag 7. juli 2008

Det spirer og det gror

Det hadde jeg ikke trodd...... kan jeg virkelig ha grønne fingre? Tomatplanten har begynt å komme seg. Idag så jeg bittesmå tomater på to av plantene. Herlig! Selv om selve platen er ikke høyere enn 30 cm så har det kommet tomater på den. Ser jo på de andre bloggere hvor flotte tomatplanter de har fått til og kan jo bare drømme om det samme.. men jeg har iallefall ikke tatt livet av de .....enda.... hehe!
Drivhus er drømmen og skal ikke se bort ifra at det en gang om kort tid (kanskje neste år) står et drivhus i hagen. Denne første her syns jeg er helt herlig, men hvis jeg tenker litt langsiktig med tanke på utbygging av hus så kunne jeg tenkt meg en vinterhage istedet. En vinterhage kan brukes året rundt MEN jeg ønsker meg at den skal kun ha begrenset tilgang fra huset..... ja hvis dere skjønte det....... karnapp og vinterhage.

bildene er lånt fra nettet

Men foreløpig skal jeg ha gjøre mitt beste for at urter, blomter og andre vekster trives ute på terrassen og hagen. Her vokser basilikum, dill og timian seg store og fine....jeg har kanskje grønne fingre? Eller så hjelper det å snakke med plantene som bestemoren min pleide å fleipe med.....

Jeg husker fra jeg var liten, pappa hadde stoooort drivhus! Lukten av agurker og tomater og blomster av forskjellig størrelse, farge og utformelse. Herlighet! Hadde gitt mye for å skru tilbake tiden til 1983 og et par år senere.. jeg var 6 år gammel da. Barbent løp jeg og lillesøster rundt i hagen og utforsket pappas hage. Vi spiste grønnsaker, frukt og bær rett fra busken....og jorden... Litt vondter i magen fikk vi ja men det var verdt det! En gulrot kunne være et helt måltid for oss. Og smaken ubeskrivelig - får ikke kjøpt det i butikken idag.
Ifjor høst var vi på besøk til barndomshjemmet vi flyttet fra i 1989, drivhuset var borte, men det visste vi. Det stod en blokk der nå. Men vi kunne fortsatt "se" oss som små jenter i forklekjoler løpende i hagen. Åj dette ble litt melankolsk, men godt å mimre tilbake... godt å ha noe "grunn" å bygge mine jenters minner på.

1 kommentar:

Merete sa...

Du har nok grønnere fingre enn meg, for tomatplanten min har ikke fått noen tomater enda. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg